Rock Werchter vervroegd voor Foo Fighters
Foo Fighters Foto: rr
We kunnen niet zeggen dat we het niet zagen aankomen: de Foo Fighters zijn de eerste naam voor Rock Werchter 2015. Dave Grohl en co zullen de eerste dag afsluiten.

Wekenlang werd gespeculeerd rond de reden van de vervroeging van Rock Werchter 2015. Nu de eerste naam bekend is, kennen we het antwoord: de Amerikaanse rockgroep Foo Fighters treden op donderdag 25 juni op. ‘Werchter schuift graag een weekend op om de beste rockband van nu op zijn affiche te hebben’, klinkt het in een persbericht. ‘De band keert immers eind juni al terug naar de Verenigde Staten.’

‘De komst van Foo Fighters is er een op algemeen verzoek.’ De organisatie zegt de groep dit jaar ‘autoritair’ op de eerste plaats van eenieders wishlist te zien staan. De band bestaat intussen 20 jaar en liet recent zijn nieuwste plaat Sonic highways op de wereld los, met bijhorende achtdelige documentaire. 

De tickets voor het festival gaan in verkoop op zaterdag 29 november vanaf 9u via ticketmaster.be. De organisatie belooft alvast snel nieuwe namen.

Geen grote verrassing

Een grote verrassing is de komst van de groep niet. Vorige week raakte al bekend dat Grohl en de zijnen in mei aan een toernee door Groot-Brittannië zouden beginnen. Intussen is hun komst voor festivals als Pinkpop (Nederland), en Rock am Ring en Rock im Park (Duitsland) ook bevestigd.

Rock Werchter 2015 vindt plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. Vier dagen lang kan je aan de Main Stage, KluB C en The Barn naar de grootste acts van vandaag kijken. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2014 bijna 150.000 unieke festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een maanden op voorhand uitverkocht festival.

Is Rock Werchter terecht vervroegd voor Foo Fighters? Deel uw mening via de knop rechtsboven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig