Genk neemt enfant terrible weer op in A-kern
Foto: JEFFREY GAENS

KRC Genk heeft Tornike Okriashvili, het Georgische enfant terrible, na zijn interlandverplichtingen van afgelopen weekend weer opgenomen in de A-kern, waar hij onder begeleiding van de trainersstaf verder werkt aan zijn comeback.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Tornike Okriashvili is een 22-jarige middenvelder die sinds deze zomer voor Genk speelt. Technisch begaafd, maar ook bijzonder temperamentvol. In augustus kwam hij nog in het nieuws nadat de Georgiër in een dronken bui slaags was geraakt met zijn ploegmaat Anele en vervolgens van de weg werd geplukt door de politie. Een maand geleden werd hij dan naar de B-kern verbannen nadat hij na interlandverplichtingen niet was opgedaagd. Al die tijd verbleef de Georgiër in zijn thuisland en achteraf bleek dat een mentale terugslag aan de basis lag van zijn afwezigheid. Zijn moeder, broer en echtgenote werden naar België gehaald om zijn aanpassingsproblemen en een gebrek aan sociaal contact als gevolg van zijn beperkte talenkennis te verhelpen.

Okriasvhili zijn fysiek wordt vanaf vandaag dus bijgewerkt onder deskundige begeleiding van KRC Genk physical coach Peter Catteeuw. De komende dagen zal hij echter nog steeds een individueel programma voorgeschoteld krijgen. Door onder begeleiding van de staf van de A-kern te trainen, kan zijn vooruitgang echter nauwgezet in het oog worden gehouden om hem zo snel mogelijk wedstrijdklaar te krijgen.

Door de combinatie van de interland, de bijbehorende reizen en het individueel fysiek programma zal Orkiashvili geen deel uitmaken van de wedstrijdkern van de beloften tijdens hun wedstrijd in en tegen Oostende. Zondag speelt de A-ploeg in eigen huis tegen KV Mechelen.

De mediapauze die Genk inlaste blijft echter van toepassing en Okriashvili is tot nader bericht dus niet bereikbaar voor commentaar...