Rode Duivel Marouane Fellaini lijkt het (alweer) bij velen verkorven te hebben na zijn elleboog aan Joe Allen tijdens de EK-kwalificatiematch België-Wales van zondagavond. In de Engelse pers wordt er vooral op hem gefocust, een legendarische voetballer sabelt hem meedogenloos neer... Maar toch hoopt de rode kant van Manchester dat hij komende zaterdag tegen Arsenal in de basis staat nadat concurrent Daley Blind een blessure opliep.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

Marouane Fellaini heeft geen vrienden gemaakt aan de overzijde van het Kanaal na het 0-0 gelijkspel tegen Wales. De Britse pers, die begrijpelijkerwijs Welsh-gezind is, haalt hem keihard onderuit na de elleboog die hij uitdeelde aan Wales-middenvelder Joe Allen. ‘Bebloed en gekneusd in Brussel: Manchester United-ster Fellaini ranselt Liverpool-speler Allen af met zijn elleboog’, is de titel van het matchverslag op de website van The Daily Mail. In het artikel zelf wordt de link gelegd met een incident vijf minuten eerder, waar Fellaini een flinke opdoffer te verwerken krijgt van Allen. Eenzelfde redenering in The Mirror, dat schrijft dat ‘Fellaini aan een zware straf ontsnapte nadat hij Allen een opzettelijke elleboog leek te verkopen’. Nochtans lijkt Fellaini op de beelden Allen helemaal niet te zien.

‘Fellaini kan niet voetballen’

The Metro ziet dan weer een andere verklaring voor de elleboog van Fellaini. ‘Marouane Fellaini ranselt Joe Allen af tijdens België-Wales en scherpt zo de rivaliteit tussen Manchester United en Liverpool aan’, kijken zij vooral naar de rivaliteit tussen beide clubs.

Fellaini geniet geen onbevlekte reputatie in Engeland. Enkele weken geleden stond hij ook al in het oog van een heuse Twitterstorm nadat hij zogezegd gespuugd zou hebben naar Sergio Kün Agüero in de Manchester Derby.

Gisteravond zei Jan Mulder ook al tijdens een Nederlandse tv-uitzending dat de elleboog ‘misdadig’ was en riep hij de Belgische voetbalbond op om in te grijpen.

De zwaarste (en meest onzinnige) uithaal is echter van een klein voetbalmonument. Zvonimir Boban, de Kroatische ex-middenvelder van AC Milan, haalt keihard uit naar onze landgenoot. ‘Fellaini kan niet voetballen. Echt, dat kan hij niet. Onbegrijpelijk dat hij Nainggolan op de bank houdt’, klinkt het.

Fellaini onmisbaar na blessure Blind?

Maar daar denken ze op Old Trafford anders over. Bij zijn werkgever Manchester United maakte Fellaini de afgelopen weken een ijzersterke indruk. Nu die andere centrale middenvelder Daley Blind waarschijnlijk enkele weken uit is nadat hij een knieblessure opliep met de nationale ploeg, is hij voor veel fans van de Red Devils dan ook een certitude in de basis. Komend weekend staat de kraker tegen Arsenal op stapel, een wedstrijd waar Fellaini dus hoogstwaarschijnlijk weer in de ploeg zal beginnen.