Zinedine Zidane heeft zijn oudste zoon Enzo zondag aan zijn eerste speelminuten geholpen bij Real Madrid Castilla, het B-elftal van de Madrilenen dat in de Spaanse derde klasse uitkomt. Die debuteerde prompt met... een 'zidaneke'... De roulette waar zijn vader al zo bedreven in was en die nu ook zo wordt genoemd.

De voormalige topvoetballer is sinds dit seizoen aan de slag als coach bij Real Madrid Castilla. Hij liet zijn negentienjarige zoon, tevens een middenvelder, zondag in de slotminuten van het duel tegen Conquense invallen. Er wordt verwacht dat hij dit seizoen nog speelkansen zal krijgen.

Enzo is de oudste van de vier kinderen van Zinedine Zidane. Ook zijn drie jongere broers, Luca, Theo en Elyaz, spelen in de jeugdopleiding van de ‘Koninklijke’. Enzo heeft zowel de Franse als de Spaanse nationaliteit en beschikt - net als zijn vader - over een uitstekende techniek. Daarom trok zowel de Spaanse als de Franse nationale ploeg aan zijn mouw. Enzo speelde jeugdinterlands voor Spanje, maar koos uiteindelijk toch voor Frankrijk. Hij werd genoemd naar de Uruguayaan Enzo Francescoli, destijds als speler aan de slag bij Olympique Marseille, in de geboortestad van zijn vader.

Zinedine Zidane weet voorlopig nog niet of hij coach van Real Madrid B mag blijven. Hij zou niet over de nodige diploma’s beschikken. Zidane werd voor drie maanden geschorst door de Spaanse voetbalbond, maar Real Madrid ging in beroep en zolang er geen definitieve uitspraak is, mag Zidane blijven coachen.