Nieuwe beschuldiging van seksueel misbruik tegen Bill Cosby
Foto: REUTERS

De Amerikaanse komiek Bill Cosby (77) zwijgt in alle talen over de tegen hem geuite beschuldigingen van seksueel misbruik. Maar nu heeft een andere vrouw hem aangeklaagd.

Een journaliste beweert dat Cosby haar in 1969 toen ze 19 was heeft verkracht. Ze was beschaamd over wat er was gebeurd en durft haar verhaal nu pas vertellen, omdat ten slotte steeds meer vrouwen dergelijke ervaringen naar buiten brengen. Dat heeft de voormalige actrice meegedeeld, schreef het portaal Hollywood Elsewhere zondag.

Beschuldigingen van misbruik tegen de ster van de tv-serie 'The Bill Cosby Show' (1984-1992) staken onlangs weer de kop op . Een vandaag 58-jarige vrouw noemde de acteur een 'seksdelinquent'. De vrouw behoort tot een groep van klaagsters, die vroeger al beschuldigingen had geuit. 'Het feit dat die beschuldigingen herhaald worden, maakt ze nog niet waar. Mijnheer Cosby zal geen woorden vuil maken aan de beschuldigingen waarin hij wordt genoemd', schreef zijn advocaat zondag in een verklaring. Cosby heeft alle beschuldigingen al herhaaldelijk van de hand gewezen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig