Brits parlement deels ontruimd door ‘verdacht pakket’
Foto: AFP

Een deel van het Britse parlement is maandagochtend ontruimd omdat er volgens de Britse politie een ‘verdacht pakket’ gevonden was.

Maandagochtend werd in Portcullis House, het deel van het Britse parlement waar kantoren van de parlementsleden zijn, een verdacht pakket gevonden. Volgens een woordvoerder van de Londense politie moest het gebouw - aan de overkant van de straat van de Big Ben - ontruimd worden terwijl het pakket onderzocht werd.

Ook het metrostation Westminster werd een tijd gesloten en weggebruikers mochten de straat even niet meer betreden. Na onderzoek bleek het pakket evenwel ongevaarlijk en mochten de werknemers hun kantoor weer betreden.

Sinds augustus is de Britse politie extra waakzaam voor mogelijke terroristische aanslagen. Het dreigingsniveau werd toen naar het tweede hoogste getild, op basis van nieuwe informatie over Syrië en Irak. Het leidde er vorige maand nog toe dat soldaten ingezet werden om een toeristische attractie te bewaken, nadat een dolle schutter in Canada het parlement had aangevallen.