Wilmots genomineerd voor Trofee Raymond Goethals
Foto: Isosport

Peter Maes (Lokeren), Hein Vanhaezebrouck (AA Gent, tot juni Kortrijk) en Marc Wilmots (Rode Duivels) zijn de drie genomineerden voor de trofee Raymond Goethals, zo is maandag bekendgemaakt.

 

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

 

De jury bekroont met de onderscheiding de Belgische trainer die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn werkwijze en gedrevenheid.

De uitreiking is voorzien op maandag 1 december om 12 uur in restaurant Kelderman in Aalst.

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van het overlijden van Goethals (op 6 december 2004), wordt de uitreiking gekoppeld aan een uitzonderlijke reünie van spelers die door Goethals gecoacht werden op de wereldbeker 1970 in Mexico, bij Anderlecht, Standard, Bordeaux en Marseille.

Vorig jaar ging de onderscheiding naar Francky Dury (Zulte Waregem). In 2011 ging Eric Gerets (toen Marokkaans bondscoach) met de eerste Trofee Raymond Goethals aan de haal, een jaar later won Peter Maes (Lokeren).

In de jury zetelen naast Guy Goethals en organisator Alain Ronsse onder meer Paul Van Himst, Wilfried Van Moer, Aimé Anthuenis, Robert Waseige, Walter Meeuws, Serge Gumienny, Jan Ceulemans, Jacky Mathijssen en Dominique D’Onofrio.