Fris en behoorlijk droog
Foto: AFP

Op maandagnacht na, blijft het de komende dagen normaal gezien droog. Het kwik zal voorts steeds lager zakken, tot de nul nabij komt, en dat doet soms nevel en mist ontstaan.

Er zijn maandagmiddag wolkenvelden, tussendoor is er af en toe wat zon en verspreid komen enkele buien voor. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten. De maxima bedragen 7 graden in de Ardennen en ongeveer 11 graden elders.

Maandagavond is er tijdelijk nog kans op een bui. In de nacht van maandag op dinsdag blijft het droog met eerst opklaringen. Later ontstaat er op meerdere plaatsen nevel en mist. De minima bedragen 0 tot 4 graden.

Dinsdag is het grijs en nevelig, maar vrijwel overal droog. Tijdens de ochtenduren komt plaatselijk mist voor. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richtingen. De maxima bedragen 7 tot 10 graden.

Van woensdag tot en met zondag blijft het vrijwel droog met af en toe zon. De middagtemperatuur schommelt rond 10 graden en ‘s nachts blijven de temperaturen meestal nog positief. Na het weekend wordt het mogelijk iets kouder.