‘Er zijn nog andere geïnteresseerde overnemers voor Sanoma’
Foto: put

‘De Sanoma-directie heeft ons bevestigd dat Roularta en De Persgroep afgehaakt hebben om Sanoma over te nemen, maar ook dat er ook nog andere geïnteresseerde partijen zijn’, zegt BBTK-afgevaardigde Geert Haverbeke vrijdag.

‘De overname van Sanoma is dus lang geen verloren zaak. Al van bij het begin bestaat de afspraak dat Sanoma alleen verder zou gaan mocht er geen overnemer zijn: Sanoma kan op eigen kracht verder. De directie hoopt voor het eind van het jaar de zekerheid te hebben waar het personeel al zo lang op wacht’, aldus Haverbeke.

De Standaard schreef vrijdag dat de gesprekken met Roularta en De Persgroep zijn stilgevallen, waardoor de toekomst voor het Sanoma-personeel er ‘plots weer erg onzeker’ uitziet, maar Haverbeke ontkent dat laatste. Nog volgens De Standaard zal Sanoma door een ‘grondige reorganisatie’ moeten om als geheel verkocht te kunnen worden.

‘We hebben de afgelopen twee jaar al een zware herstructurering gehad’, zegt Haverbeke. ‘Die herstructurering heeft veel gevraagd van het personeel, maar daardoor is het bedrijf nu wel klaar voor de toekomst. Het is als het ware klaargemaakt voor de overname. De puzzel ligt klaar, er moet nu alleen nog een overnemer gevonden worden.’

Meer dan een jaar geleden maakte Sanoma bekend dat het zijn Belgische activiteiten verkoopt. ‘De directie heeft zich altijd geëngageerd om Sanoma maximaal als geheel te verkopen, met behoud van werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden, aan een overnemer die positief staat tegenover het sociaal overleg’, zegt Haverbeke. ‘De afgelopen maanden is de directie haar engagementen alvast nagekomen.’