De Invasie en Design museum Gent slaan de handen in elkaar
Foto: Dift

Het creatieve platform De Invasie, dat jonge ontwerpers in de kijker zet, mag volgend jaar vijf kaarsjes uitblazen en daar hoort ook een tentoonstelling in het Design museum Gent bij. Ontwerpers die daar deel van willen uitmaken, kunnen zich aanmelden.

Bijna vijf jaar geleden, in februari 2010, stelde De Invasie zich voor het eerst voor aan het grote publiek. Het creatieve platform verzamelde heel wat jonge honden in Brugge waar ze zich konden voorstellen aan het grote publiek. In die vijf jaar sindsdien doken de strijders van De Invasie op in diverse grootsteden én in het buitenland.

Zijn eerste grote jubileum laat De Invasie alvast niet onopgemerkt voorbijgaan: in samenwerking met het Design museum Gent zal in mei ‘De Invasie toont’ de deuren openen, een tentoonstelling waar het werk van opkomend designtalent van de voorbije vijf jaar wordt gecombineerd met hun Belgische inspiratiebronnen.

De Invasie werkt net zoals bij alle andere voorstellingen opnieuw met een open inschrijving: alle (opkomende) ontwerpers die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden. Met dit initiatief willen het museum en De Invasie bruggen slaan tussen disciplines en generaties uit de eigentijdse vormgeving. De tentoonstelling loopt van 7 mei tot eind augustus 2015.