Snoepkar omver gegooid in nieuwe ‘neuzekesrel’
Foto: Cedric Danneels

Op de Groentenmarkt in Gent heeft een ontevreden klant van een cuberdonverkoper, bekend van de zogenaamde 'neuzekesoorlog' met zijn concurrent enkele meters verderop, donderdag het kraampje van de verkoper volledig vernield. De klant vluchtte daarna weg met een brommer en is nog niet gevat, zegt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez van de Gentse lokale politie.

De klant had donderdagmorgen snoepjes gekocht aan het kraam, maar zou niet tevreden geweest zijn over de kwaliteit. De man vroeg zijn geld terug en er ontstond een discussie met de verkoper. De ruzie liep uit de hand en de verkoper besloot de politie te bellen. Toen hij naar de winkel achter het kraam liep, trok de klant het karretje omver. Hij reed daarna weg met een brommer. De schade is aanzienlijk. De politie kwam ter plaatse en maakte een proces-verbaal op.

Even werd gevreesd dat het incident een nieuwe confrontatie vormde in de Gentse 'neuzekesoorlog'. Het gaat om een conflict tussen twee verkopers die naast elkaar op de Groentenmarket elk met een karretje 'Gentse neuzekes' of cuberdons, het kegelvormig paars snoepje dat de laatste jaren opnieuw populair werd, aan de man brengen. Beide handelaars beweren dat ze de beste snoepjes hebben en zeggen dat de tegenstander op ongeoorloofde wijze klanten afpakt. In 2011 werden er al eens klappen uitgedeeld in de 'neuzekesoorlog' en in april trok de Gentse burgemeester de vergunning van de twee verkopers voor twee weken in na een nieuwe vechtpartij.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig