Comme Chez Soi zet suikervervanger op de dessertkaart
Foto: Pol De Wilde

Het Brusselse tweesterrenrestaurant Comme Chez Soi zet voortaan een aantal desserts op de kaart zonder suiker. In de plaats wordt gekozen voor de nieuwste suikervervanger, Zùsto.

De nieuwe suikervervanger van Belgische makelij werd vorige maand gelanceerd. Zùsto is even gemakkelijk te verwerken als gewone suiker, maar bevat driekwart minder calorieën.

‘Het vervangt suiker 1 op 1. Je hoeft je recepten dus niet te veranderen. Het reageert ook op dezelfde manier met de andere ingrediënten. Zo is Zùsto het enige product behalve suiker dat kan karamelliseren’, vertelde banketbakker Bernard Proot van DelRey eerder aan deze krant.

Proot was de eerste was om een assortiment gebak, confituur, koekjes en sorbet met Zùsto op de markt te brengen, maar krijgt nu navolging van sterrenchef Lionel Rigolet die de suikervervanger heeft getest en goedgekeurd.

De nieuwe desserts staan vanaf vrijdag, niet toevallig op Wereld Diabetes Dag, op het menu. Al staan ze daar voorlopig nog in het gezelschap van suikerrijke zoetigheden. Zo is er bijvoorbeeld nog geen chocolade op de markt die met Zùsto wordt gemaakt.