Delfine Persoon verdedigt met succes WBC-wereldtitel bij lichtgewichten
Foto: BELGA

In een volgelopen en zinderende sporthal De Zwaluw in het West-Vlaamse Zwevezele heeft de 29-jarige Delfine Persoon dinsdagavond haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten met succes verdedigd. Ze versloeg de 35-jarige Australische Diana Prazak in de negende ronde met technisch knock-out.

Persoon begon heel snedig aan de kamp, wat haar meteen de steun van het enthousiaste publiek opleverde. De West-Vlaamse haalde enkele keren gepast uit, maar dat zorgde niet voor problemen voor haar opponente.

Bij het begin van de tweede ronde zette de Australische zelf het offensief in. Persoon leek het daar even moeilijk mee te hebben, maar nam na verloop van tijd het initiatief over. Halfweg de kamp leidde Persoon met 40-35, 40-36 en 40-36.

Prazak bleek een taaie tante, want ook na zes ronden doorstond zij de talrijke linkse en rechtse jabs van Persoon. De Australische heeft een enorm incasseringsvermogen, want ook in de zevende en achtste ronde kreeg ze enkele fikse mokerslagen te verwerken.

In de negende ronde maakte de scheidsrechter een einde aan het lijden van de Australische, die al een tijdje met een oogwonde bokste, waardoor Persoon de kamp won door technisch knock-out. Het werd meteen de 31e overwinning van de West-Vlaamse.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig