Boekenbeurs klokt af op 154.000 bezoekers
Foto: Wim Hendrix

In Antwerp Expo klokt de 78ste Boekenbeurs dinsdag na twaalf dagen af op 154.000 bezoekers, iets meer dan de 150.000 die vooropgesteld waren. Jeroen Meus was de best verkopende auteur met 2.753 verkochte exemplaren van zijn ‘Mijn 200 klassiekers’.

Organisator Boek.be zegt tevreden te zijn met de grote belangstelling en stelt dat ook het centrale thema strips een groot succes was. De Boekenbeurs kwam dit jaar traag op gang, maar met een topdag van 20.000 bezoekers op maandag 10 november werd veel goedgemaakt.

Eén op de vijf bezoekers liet een werk signeren op een van de vele sessies met hun geliefde auteurs. Wat de eigenlijke verkoop betreft, stond de ‘ontspanningsroman’ op de eerste plaats, voor kinderboeken en literatuur.

Maar kookboeken doen het altijd heel goed: het best verkopende boek was dat van Jeroen Meus, voor Pascale Naessens met ‘Puur eten dat je gelukkig maakt’ met 1.773 stuks. In de categorie fictie was Pieter Aspe het meest succesvol met 1.300 exemplaren van ‘Zonder voorschrift’.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig