De Brusselse beurs kon dinsdag voor de tweede opeenvolgende dag winst voorleggen. De Bel20-index, die de koersevolutie van de korf met de belangrijkste twintig aandelen weerspiegelt, ging 0,31 procent hoger tot 3.176,04 punten. Van de twintig elitewaarden eindigden er veertien in de plus.

De grootste winst bij de belangrijkste aandelen was voor Belgacom. De telecomtitel dikte 1,63 procent aan tot 30,21 euro. Dat had hij te danken aan een goed rapport bij branchegenoot Vodafone, die zijn winstverwachting voor het hele jaar optrok. Op de brede markt profiteerde ook Mobistar van dit gegeven. Het werd 1,79 procent meer waard bij een slotkoers van 17,32 euro.

Ook bpost deed het goed. De posttitel ging er 1,21 procent op vooruit tot 20,95 euro, nadat hij maandag al 1,35 procent was gestegen. Het parcours mag trouwens worden gezien. Half oktober werd het aandeel van het bedrijf nog verhandeld tegen 17,91 euro. Meevallende resultaten stuwden sindsdien de koers op.

Befimmo behoorde eveneens tot de winaars. De vastgoedonderneming zag haar koers 1,06 procent opveren tot 62,03 euro. Het was al de vijftiende vooruitgang in de laatste negentien handelsdagen. Vrijdag maakt het bedrijf voor het openen van de handel zijn resultaten over de eerste negen maanden van 2014 bekend.

Umicore herstelde 1,02 procent tot 32,33 euro. Maandag diende de materialengroep nog 0,78 procent in te leveren nadat hij drie dagen op rij meer dan 1 procent had gewonnen. GBL en Quest for Growth trokken recentelijk hun belang in het concern op.

Op de tweede rij ging Euronext bijkomend 2,57 procent hoger tot 23,13 euro. Voor de beursuitbater was het al de negende winstdag op rij en de vierde met een vooruitgang van meer dan 2 procent. De publicatie van beter dan verwachte resultaten heeft het enthousiasme bij de beleggers aangezwengeld.

Euronav tikte 2,23 procent hoger af op 8,80 euro. De maritieme groep heeft volgens De Tijd zijn aanvraag voor een bijkomende beursintroductie in de VS opnieuw ingediend. De vorige aanvraag werd in oktober nog stopgezet omdat de financiële markten toen ongunstig waren.

Bij de dalers viel Ageas op. De verzekeraar liet 0,83 procent liggen bij een slotkoers van 27,39 euro. Hij was nochtans goed aan de beursdag begonnen, maar ging in het slotuur onderuit. Bij de kleinere waarden verloor de biotechwaarde Argen-X 1,96 procent om af te vlaggen op 7,00 euro. De onderneming lanceerde een bijkomend onderzoek naar een middel voor de behandeling van lymfeklierkanker.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig