Twee mensen vermist door noodweer in Italië
De straten van Chiavari, een stadje in de provincie Genua, liepen onder water. Foto: EPA

Door het noodweer dat sinds maandagavond het noorden van Italië treft, zijn in Ligurië al twee mensen vermist. Het leger heeft dinsdag militairen gestuurd om de hulpverleners en brandweerlieden ter plaatse te helpen.

'Op 12 uur tijd is er 200 milliliter water gevallen in een gebied dat onlangs al getroffen werd door zware regens', aldus het hoofd van de Italiaanse civiele bescherming, Franco Gabrielli.

Verschillende regio’s op een twintigtal kilometer van Genua werden getroffen door aardverschuivingen. Twee oudere mensen zijn als vermist opgegeven. Tientallen anderen werden geëvacueerd.

Ook in andere regio’s in het land viel uitzonderlijk veel regen. Zo liepen in Piemonte straten onder toen het Lago Maggiore buiten zijn oevers trad en liepen op Sardinië door het noodweer talrijke vluchten vertraging op.

Italië wordt sinds een maand getroffen door slecht weer. Door overstromingen, het wassende water en aardverschuivingen kwam al een man om in Genua, een vrouw in Triëste en twee anderen in Grosseto. Vorige week bleven in verschillende grote steden, waaronder Rome, de scholen gesloten. Op Sicilië zorgde een kleine orkaan dan weer voor veel materiële schade.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig