Sven Nys demonstreert en pakt recordzege in Niel
Foto: Photo News

Sven Nys heeft op overtuigende wijze de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De Belgisch kampioen reed al in de tweede ronde weg van de tegenstand en won met een ruime voorsprong voor Wout Van Aert en Kevin Pauwels. Met zijn zesde zege in Niel doet Nys beter dan Eric De Vlaeminck, Robert Vermeire en Roland Liboton.

De kopstart was voor Corné Van Kessel. Nys zat in het wiel en in de controversiële nieuwe zandstrook gingen beide heren ervandoor. Van Kessel ging in de tweede ronde even scheef bij de balken en reed Nys bijna van zijn fiets. Gelukkig was die alert en werd een valpartij vermeden. Voor en tijdens de zware loopstrook zette Nys alle gashendels open en Van Kessel moest lossen. De Belgisch kampioen was ontketend en had bij het ingaan van de derde ronde al ruim 20 seconden voorsprong.

Achter Nys werd Van Kessel ingelopen door Kevin Pauwels, Philipp Walsleben en Wout Van Aert. Walsleben maakte een kleine schuiver, waarna Pauwels en Van Aert zich afscheidden. Zij het al op een halve minuut van Nys. Pauwels had het lastig en weigerde over te nemen bij Van Aert, die zich druk maakte. Ondertussen reed Sven Vanthourenhout goed mee in de top tien, terwijl Klaas Vantornout en Tom Meeusen op bijna twee minuten van Nys volgden.

Vanaf de zesde ronde lag de wedstrijd in een plooi. Nys behield zijn comfortabele voorsprong, Pauwels en Van Aert streden voor plek twee, met Walsleben als vierde. In ronde zeven maakte Pauwels een klein foutje en Van Aert profiteerde optimaal. Nys pakte (zonder te wisselen) op indrukwekkende wijze zijn zesde zege in Niel, een record. Van Aert werd net als vorig jaar tweede, Pauwels was een mooie derde.

Uitslag:

1. Sven Nys (Baal/Crelan-AA Drink) 1u00:25

2. Wout Van Aert 0:50

3. Kevin Pauwels 0:57

4. Philipp Walsleben (Dui) 2:05; 5. Dieter Vanthourenhout 2:34; 6. Rob Peeters 2:41; 7. Sven Vanthourenhout 2:45; 8. Julien Taramarcaz (Zwi) 2:48; 9. Tom Meeusen 3:05; 10. Jim Aernouts 3:25

Bekijk de volledige uitslag hier.

Herbeleef de cross van minuut tot minuut.