Christian Benteke: ‘Heb wedstrijdritme nodig’
Foto: Photo News

Rode Duivel Christian Benteke speelt woensdag tegen IJsland (20u45 Koning Boudewijnstadion) zijn eerste interland sinds begin maart (het 2-2 gelijkspel tegen Ivoorkust). De spits van Aston Villa is hersteld van een zware achillespeesblessure en wordt in de oefenpot tegen de IJslanders meteen in de basis gedropt door bondscoach Marc Wilmots.

De 23-jarige Benteke scheurde begin april zijn achillespees, stond zo’n zes maanden aan de kant en miste het WK in Brazilië. Sinds enkele weken is hij opnieuw fit. ‘Christian lacht voortdurend op training’, had Marc Wilmots maandag al laten optekenen. ‘Hij heeft een lange weg afgelegd, maar is nu opnieuw fit en heel scherp’, klonk het bij de coach.

‘Ik kom van ver en ben mentaal sterker uit die moeilijke periode gekomen’, verklaarde Benteke een dag later na de training van de Duivels. ‘Ik voel me goed, maar ben nog niet top en heb wedstrijdritme nodig. Dat ik nog eens in een internationale wedstrijd mag starten, doet inderdaad veel deugd. Ik kijk er echt naar uit en ga in ieder geval mijn steentje proberen bij te dragen’, aldus Benteke.

‘Big Ben’ heeft sinds het WK naast Romelu Lukaku een nieuwe concurrent in de spits, want ook Divock Origi is sinds de Wereldbeker een vaste klant in de selectie van de Duivels. ‘Concurrentie is goed, want op die manier til je mekaar naar een hoger niveau”, klonk het. “Ik vind persoonlijk trouwens dat we drie andere types zijn, bovendien kan Divock ook op de flank uitgespeeld worden.’