Marc Wilmots: ‘Kracht en gestalte op ons middenveld tegen IJsland’
Foto: Photo News

Marc Wilmots verwacht dat de Rode Duivels woensdag in hun oefeninterland in het Koning Boudewijnstadion tegen IJsland (20u45) voluit voor de zege gaan. Tegen de IJslanders dropt de bondscoach onder meer Anthony Vanden Borre, Moussa Dembélé en Adnan Januzaj in de basiself.

‘Met Marouane (Fellaini), Moussa (Dembélé) en Axel (Witsel) hebben we flink wat kracht en ook gestalte op ons middenveld’, aldus Wilmots na de dinsdagtraining van de Belgen in het Koning Boudewijnstadion. ‘Marouane staat het laagst en speelt op de ‘zes’. Van hem verwacht ik dat hij mee de twee kopbalsterke spitsen van IJsland opvangt en doorgaat op zijn elan van bij Manchester United. Axel keert terug uit blessure en Moussa beschouw ik als vaste waarde. Hij heeft niet voor niets al 60 interlands gespeeld”, klonk het. “Van de wederoptredende Christian Benteke verwacht ik simpelweg dat hij plezier beleeft aan de partij en ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook gaat doen’.

De oefenpot van woensdag tegen de IJslanders is voor de Duivels een goede gelegenheid om zich klaar te stomen voor de EK-kwalificatie-interland van zondag tegen Wales, ook al in het Koning Boudewijnstadion (18u). ‘De partij van morgen wordt een goede match voor iedereen om zich te tonen. Er is veel concurrentie in mijn groep, ik moet keuzes maken. We vatten de partij tegen IJsland in ieder geval aan als een kwalificatiewedstrijd, het wordt sowieso een goede repetitie voor het duel tegen Wales. IJsland heeft in mijn ogen weinig zwakke punten en doet het uitstekend. Als je kunt winnen tegen Turkije (3-0) en Nederland (2-0), heb je een goed elftal’, stelde de coach.