Gareth Bale: ‘Druk ligt bij Rode Duivels’
Foto: Photo News

Zondag kijken de Rode Duivels in hun derde kwalificatiematch voor het EK 2016 het Wales van superster Gareth Bale in de ogen. 'De druk om te winnen is bij ons niet zo groot. België staat vierde op de wereldranking, de druk ligt bij hen', blikt de vedette van Real Madrid vooruit bij de BBC.

Wales haalde 7 op 9 uit zijn eerste drie matchen en staat daarmee op kop in groep B. België is na een 6-0 zege tegen Andorra en een 1-1 bij Bosnië-Herzegovina voorlopig derde.

'We weten dat het een moeilijke match wordt tegen België maar we kijken ernaar uit. We trekken naar daar om onze uiterste best te doen', zegt Bale, die verwijst na het 1-1 gelijkspel dat Wales in oktober 2013 in Brussel haalde in de WK-voorronde. De ploeg van Marc Wilmots was toen wel al zeker van kwalificatie voor Brazilië.

'De laatste keer dat we bij hen op verplaatsing speelden, boekten we een resultaat. Nu willen we hetzelfde doen', aldus Bale, die er de vorige keer in het Koning Boudewijnstadion door een blessure overigens zelf niet bij was.

'De mentaliteit in de kleedkamer is goed', gaat de linkspoot verder. 'We spelen al vijf of zes jaar samen en kennen elkaar door en door. Het was belangrijk dat we goed begonnen aan de campagne (1-2 in Andorra) en dat is ons gelukt. Daarna wonnen we nog een keer (2-1 tegen Cyprus) en speelden een keer gelijk (0-0 tegen Bosnië). Dat waren goede resultaten, zeker omdat we tegen Cyprus met 10 man vielen.'

'Ik hou ervan voor Wales te spelen en mijn land te vertegenwoordigen. Voor mij is het de ultieme eer', besluit Gareth Bale.