Nieuwe motorbende wil zich vestigen in België
Foto: rr
De politie vreest voor een nieuwe oorlog tussen criminele motorbendes. Want MC Mongols, volgens de Amerikaanse FBI even gevaarlijk als de Hells Angels, is bij ons neergestreken. Overal waar zij opduiken, krijgen de Mongols het aan de stok met de Hells Angels, Satudarah of andere gevaarlijke motorbendes.

Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag. Op hun ‘colours’ prijkt Dzjengis Khan, de legendarische Mongoolse leider die ettelijke slachtpartijen heeft aangericht. En dat is geen toeval. De leden van MC Mongols zijn letterlijk tot alles bereid om het territorium uit te breiden.. In de VS, maar ook elders in de wereld, voeren zij om die reden al dertig jaar een open oorlog met de Hells Angels. In die strijd zijn al doden gevallen.

De politie bij ons was dus op haar hoede was toen een jaar geleden de eerste geruchten de ronde deden dat MC Mongols ook België zou willen aandoen. In 2013 kozen de Amerikaanse one percenters – motorbende waarvan de leden zichzelf buiten te wet stellen – het Duitse Bremen als eerste Europees hoofdkwartier.

Onlangs zijn de Mongols ook bij ons geland, in het Henegouwse Aat. Maar de motorbende maakt er geen geheim van dat ze hier snel wil uitbreiden. Zij kondigt nu al een nieuwe ‘chapter’ in Luik aan. En er volgen er beslist nog meer. ‘Zij zijn op zoek naar een vaste uitvalsbasis, een clubhouse’, zegt de politie. ‘Daarbij kruisen zij geregeld het pad van Hells Angels en leden van Satudarah die hier eveneens voet aan wal proberen te krijgen. Iedereen draagt zijn colours en daagt elkaar uit. Dat leidt tot stevige knokpartijen.'