‘Verdwenen Mexicaanse studenten vermoord’
Mexicanen kwamen al massaal op straat voor de 43 studenten Foto: AFP

In Mexico hebben drie verdachten bekend minstens enkele van de meer dan veertig verdwenen studenten te hebben gedood en hun lichamen te hebben verbrand. Dat heeft de Mexicaanse minister van Justitie, Jesus Murillo Karam, gezegd.

Eind september waren tientallen studenten van een landelijke lerarenopleiding in Iguala in de deelstaat Guerrero na een incident door politieagenten ontvoerd. Later werden ze blijkbaar overgedragen aan leden van het drugskartel Guerreros Unidos. Tot op vandaag ontbreekt elk spoor van hen. De verdwijningszaak zorgt al weken voor heel wat ophef in Mexico en daarbuiten.

Drie verdachten van de criminele groepering zouden nu hebben gezegd dat ze de studenten hebben gedood nadat deze door de politie aan hen waren uitgeleverd. Nadien zouden ze de verbrande lijken in plastic zakken hebben gestoken en in een nabijgelegen rivier hebben geworpen. Dat zegt toch de Mexicaanse minister van Justitie.

Het openbaar ministerie heeft de drie verdachten geïdentificeerd als Patrico Reyes Landa, Jhonatan Osorio Gomez en Agustin Garcia Reyes.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig