VIDEO. Zulte Waregem is rode lantaarn kwijt
Foto: BELGA

Zulte Waregem heeft voor het eerst dit seizoen voor een tweede keer op rij kunnen winnen. In Oostende kwam het nog op achterstand maar de mannen van Dury vochten terug en kwamen na rust ook op voorsprong. Nadien probeerde Oostende wel maar het doelpunt viel aan de overkant: 1-3.

Door deze zege kreeg Essevee een vat bier van Marc Coucke maar vooral de drie punten waren meer dan welkom. Zulte Waregem geeft de rode lantaarn immers al zeker voor één dag door aan het duo Cercle-Lierse en dan moet het officieel nog drie punten bij krijgen van de match tegen Standard.

Oostende-coach Vanderbiest was niet tevreden na de nederlaag bij Waasland-Beveren en zette Canesin op de bank. Rode lantaarn Zulte Waregem kon op de vorige speeldag thuis nog eens winnen van Racing Genk en Dury rekende op dezelfde elf om weg te geraken van die laatste plaats.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen

De partij begon veelbelovend maar het tempo verdween al even snel. KV Oostende kwam nog nauwelijks in de buurt van Bossut en ook aan de overkant moest Ovono maar één keer in actie komen. Tot de 1-0 na 22 minuten letterlijk uit de lucht kwam vallen: Brillant kopte een hoekschop binnen. Lang kon Oostende echter niet genieten van die voorsprong en opnieuw werd er gescoord na een hoekschop, deze keer kopte N’Diaye binnen: 1-1! De bezoekers toonden en karakter en gingen nog op zoek naar de voorsprong voor rust maar morsten met hun kansen. Oostende loerde op de counter maar gescoord werd er niet meer na een flauwe eerste helft.

De bezoekers kwamen met aanvallende intenties uit de kleedkamer en werden daar al snel voor beloond na een knappe treffer van Verboom. De wedstrijd brak nadien helemaal open met kansen aan beide kanten maar een doelpunt van Coulibaly werd terecht afgekeurd wegens buitenspel en voorts stonden doelmannen Ovono en Bossut doelpunten in de weg. Oostende voerde de druk op naar het slot met ondermeer de inbreng van Canesin en Ruytinx maar het was Zulte Waregem dat nog een derde keer kon scoren via Karel DHaene, eindstand 1-3.

Door deze zege springt Zulte Waregem al zeker voor één dag over Lierse en Cercle Brugge. Zij spelen zaterdag respectievelijk in Kortrijk en in Mechelen. Meer zelfs, met de punten van de gewonnen maar gestaakte wedstrijd tegen Standard erbij klimt Zulte Wargem (voorlopig) zelfs naar de twaalfde plaats. Oostende blijft na een 0 op 6 voorlopig tiende.

Opmerkelijk:

Marc Coucke verkocht Omega Pharma voor een meerwinst van maar liefst 1,45 miljard euro. De voorzitter van Oostende wilde om dat te vieren de voetbalsupporters in Oostende vanavond alvast een cadeautje geven... ‘Heb iets te vieren’, zei hij op Twitter voor aanvang van de match. ‘Wint #kvo: 4 vaten voor onze sups, Wint #zwa: 1 vat voor zwa-fans, Gelijkspel: zowel Kvo- als zwa-fans elk n vat #kvozwa.’ Een vat van 50 liter kost gemiddeld zo’n 130 euro, dat zal er nog wel af gekund hebben bij de flamboyante voorzitter en voetballiefhebber, ook al was het voor de tegenstander...

Belangrijkste fases:

3’ Sylla draait weg en haalt van ver uit. De lage knal gaat goed naar de rechterhoek, maar Ovono duikt de bal in hoekschop.

10’ Lukaku verliest de bal aan Cissako, die kan voorzetten. Jorgensen kan in één tijd afwerken, maar de bal gaat via Wilmet in hoekschop. Met de arm, volgens de middenvelder, maar daar wil de ref niet van weten.

21’ N’Diaye haalt Siani vlak voor de zestien neer en krijgt terecht geel. De vrije trap van Berrier levert een hoekschop op en Brillant kan die corner van Wilmet binnenkoppen: 1-0!

26’ Lang heeft Oostende niet kunnen genieten van de voorsprong. Ook hier valt het doelpunt na een hoekschop. N’Diaye kopt binnen: 1-1!

30’ Ovono verkijkt zich op een voorzet en na wat geharrewar kan Sylla trappen maar Ovono zet zijn foutje recht.

37’ Cissako ziet op links Sylla vrij staan maar Lukaku kopt het leer nog voor de neus van de spits weg.

41’ Bijna een perfecte counter van KV Oostende, maar de pass van Ruiz op Siani is niet op maat waardoor Bossut nog eerder op de bal is.

51’ Verboom verliest de bal maar komt even later via Troisi opnieuw in balbezit, snijdt naar binnen en trapt met zijn mindere rechtse hoek heel knap in de rechter bovenhoek: 1-2!

56’ Bij een vrije trap wordt Coulibaly helemaal vergeten aan de tweede paal. Hij kopt overhoeks, maar Bossut strekt zich helemaal en voorkomt de gelijkmaker.

58’ Aan de overkant laat Ovono zijn kunnen zien op een schot van Jorgensen.

65’ Berrier trapt van op de rand van de grote rechthoek laag naar de hoek. Bossut lost en Coulibaly trapt de rebound binnen, maar hij stond buitenspel.

68’ Ruiz doet N’Diaye sterretjes zien. Hij gaat vlotjes zijn tegenstander voorbij, maar trapt dan de voorzet te dicht bij Bossut.

71’ Troisi rukt op en speelt goed in op Sylla. De spits kan op doel schieten, maar Ovono staat pal.

75’ De net ingevallen Ruytinx gaat knap zijn tegenstander voorbij en kan vanop de acherlijn voorzetten. Er is echter geen ploegmaat aan de strafschopstip. 79’ Lukaku wacht net lang genoeg om Ruiz aan te spelen. Ruiz gaat dan voor eigen succes, waar Canesin vrij stond op de rand van de grote rechthoek.

82’ Uitblinker Troisi schildert de bal op het hoofd van D’Haene, die de hoek maar voor het uitkiezen heeft: 1-3!

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut