Recordwinst voor Disney
Foto: BELGA

Walt Disney heeft het afgelopen boekjaar, dat eind september eindigde, afgesloten met een recordwinst van 7,5 miljard dollar (6,1 miljard euro). Dat is ruim een vijfde meer dan een jaar eerder.

De omzet groeide met 8 procent tot 48,8 miljard dollar. Ook dat is een record, zo meldde het entertainmentconcern donderdag.

Alle onderdelen boekten betere resultaten. De divisie Studio Entertainment profiteerde met name van het succes van de zeer populaire animatiefilm ‘Frozen’, zowel op het witte doek als bij consumenten in de huiskamer. De filmtak wist mede daardoor de operationele winst ruimschoots te verdubbelen.

De televisieactiviteiten profiteerde van hogere advertentieopbrengsten, de pretparken van een groter aantal bezoekers, met name in eigen land.

In het vierde kwartaal kwam de omzet van Walt Disney uit op 12,4 miljard dollar, nagenoeg in lijn met de gemiddelde verwachting van analisten. De winst per aandeel, gecorrigeerd voor eenmalige posten, kwam uit op 89 cent, waar in doorsnee op 88 cent werd gerekend.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig