Stroompanne zet gezinnen uur lang zonder elektriciteit
Eandis meldt dat er vrijdagnamiddag een stroompanne was in de West-Vlaamse regio Zedelgem, Torhout, Lichtervelde, Beernem, Wingene, Aartrijke, Ruddervoorde, Brugge en Jabbeke. Dat kwam door een probleem op het Elia-net in die regio. Daardoor was er ook geen treinverkeer mogelijk in die regio.

De oorzaak van het euvel lag in de centrale post in Zedelgem. Het probleem werd vrij snel gevonden en opgelost.

Elia ging zelfs even op zoek om op andere manieren de mensen in de regio terug van stroom te voorzien, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig.

Een breuk op de kabel tussen Zedelgem en Torhout, bleek het probleem te zijn. Inmiddels krijgt de kabel terug voeding, en gingen in alle getroffen gemeentes de lichten opnieuw aan.

Geen treinverkeer mogelijk

Door de stroomonderbreking was er vrijdagnamiddag even geen treinverkeer mogelijk in de regio Lichtervelde, waar een belangrijk overstapstation is gevestigd. Daardoor reden er sinds 16.30 uur geen treinen meer op lijn 66 Brugge-Kortrijk en lijn 73 Deinze-De Panne.

Op de website van Elia kan u een overzicht van actuele en recente stroomonderbrekingen op het distributienet van Eandis raadplegen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig