Modehuis Schiaparelli moet op zoek naar nieuwe ontwerper
Zanini na het voorstellen van zijn tweede (en dus laatste) collectie voor Schiaparelli Foto: AFP

Iets meer dan een jaar, zo lang heeft de samenwerking tussen de Italiaanse ontwerper Marco Zanini en Schiaparelli geduurd. Het modehuis, dat bijna zestig jaar lang heeft stilgelegen, zegt snel een opvolger te kunnen aankondigen.

De Italiaanse modemagnaat Diego Della Valle vond in Rochas-ontwerper Marco Zanini de geschikte man om hem te helpen met de heropstart van het legendarische modehuis van Elsa Schiaparelli, dat in 1954 de deuren sloot. Maar de samenwerking was er eentje van korte duur, want het modehuis bevestigde vandaag de geruchten dat Zanini andere oorden opzoekt.

Zanini houdt zijn bijdrage aan de heropstart van het modehuis dus op twee couturecollecties, want van de aangekondigde pret-à-pôrtercollecties kwam dit jaar nog niets in huis. Die twee collecties werden door modecritici wel goed ontvangen en zouden de geest van Elsa Schiaparelli perfect weerspiegelen.

In een mededeling stelt het modehuis dat er snel een nieuwe creatieve directeur zal worden aangekondigd. De 43-jarige Zanini ging in 2009 bij Rochas aan de slag als opvolger van de Belg Olivier Theyskens en was daarvoor onder andere bij Versace, Dolce & Gabbana en Halston aan de slag. Ook wat zijn toekomstplannen betreft, is nog niets bekend.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig