Koningin Máxima kiest voor betaalbare outfit
Foto: Photo News

Van Valentino tot Fabienne Delvigne: de Nederlandse koningin Máxima is dol op designerkleding en -accessoires. Maar ze gaat even graag shoppen bij COS, de luxueuze lijn van de Zweedse modeketen H&M.

De Nederlandse koningin bracht op donderdag 6 november een bezoek aan de rijdende popschool Power Play in het Groningse Warffum. Dat deed ze - zoals gewoonlijk - in stijl. Voor de gelegenheid koos ze voor een betaalbare blauw-bruine outfit met abstracte print.

Haar outfit bestond uit een rok (79 euro) en bijpassende top (69 euro) van de Zweedse kledingketen COS, dat in ons land winkels heeft in Brussel, Antwerpen en Gent. Die look werkte ze af met een eenvoudige zwarte clutch, een camelkleurige jas, oorbellen in een aardetint en bruine pumps met zwarte top en een enkelbandje. Om de illusie te wekken dat outfit uit één stuk was gemaakt, droeg ze een bruine riem.

Máxima treedt met deze betaalbare keuze in de voetsporen van de Britse hertogin Kate Middleton. Zij draagt geregeld budgetvriendelijke creaties van Topshop en Zara. Maar ze volgt ook het voorbeeld aan onze eigen prinses Astrid, die ook af en toe stuks draagt van de Zweedse modeketen.