Finale wordt spannender in ‘totaal ander’ Ruddervoorde
Foto: pn

Zondag vindt de derde manche van de Superprestige veldrijden plaaats in Ruddervoorde. ‘Het parcours onderging heel wat wijzigingen’, zegt parcoursbouwer Geert Pyfferoen. “De finale wordt bloedstollend.”

Volg de cross in Ruddervoorde hier zondag LIVE vanaf 16u15!

Traditioneel was Ruddervoorde de openingswedstrijd van de Superprestige, maar door de nieuwe wedstrijdkalender vindt de cross nu een maand later plaats en is het pas de derde manche van de Superprestige. De organisatie heeft ook hard werk geleverd om de cross, bekend als een weidecross waar het voortdurend draaien en keren is, een nieuw elan te geven.

‘Het wordt een totaal andere wedstrijd’, meent parcoursbouwer Geert Pyfferoen. ‘We hebben echt heel wat wijzigingen aangebracht. Zo zullen de renners in de andere richting de heuvels oprijden. Over de grootste heuvel rijden ze nu trouwens zes keer.’

Voorts is de finish aangepast en is de asfaltstrook op het eind gehalveerd. ‘De finale zal spannender worden’, legt Pyfferoen uit. ‘Op zo’n 250 meter van de finish, vroeger was dat 500 meter, rijden de renners een laatste keer door de zandbak, daarna nog over een brug, dan moeten ze over de treden bergrop, dan nog eens over een brug en dan heb je de korte asfaltstrook aan de finish. Dat moet voor meer spanning zorgen.’

Een en ander is dus veranderd, al blijft het wel een cross waar de renners heel wat bochten krijgen voorgeschoteld. Vorig jaar toonde Klaas Vantornout zich de sterkste op West-Vlaamse bodem. In de slotronde reed hij weg van Sven Nys en Tom Meeusen. Ook dit jaar wil de renner van Sunweb-Napoleon Games maar al te graag opnieuw voor eigen volk schitteren.