TIP. Stockverkoop bekroonde collectie Christian Wijnants

De oplettende modeliefhebber had het vast al opgemerkt: de naam van Christian Wijnants ontbrak in de lijst stockverkopen die deze week plaatsvinden in Antwerpen. Maar de ontwerper heeft wel iets anders in petto.

De halfjaarlijkse sample sale van de Belgische ontwerper is dit jaar immers extra bijzonder. De stukken die er zullen worden verkocht, komen immers grotendeels uit de wintercollectie 2013, dezelfde collectie die hem bijna twee jaar geleden de International Woolmark Prize heeft opgeleverd, een prijs die in het verleden ook al werd uitgereikt aan Karl Lagerfeld en Yves Saint Laurent.

Wijnants liet zich voor die collectie, waarbij hij uitpakt met een verbluffende variëteit aan breitechnieken, inspireren op Zwitserse berglandschappen. Een jury met onder andere Victoria Beckham, Donatella Versace en Diane von Furstenberg loofde zijn ontwerpen met merinowol als ‘pretentieloos en tijdloos’.

De verkoop vindt plaats op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 november, telkens van 11.00 tot 19.00 uur (en op vrijdag een uurtje later). Adres: Italiëlei 215, 2000 Antwerpen. Opgelet, ook hier wordt net zoals bij de meeste andere stockverkopen enkel cash geld aanvaard.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig