VSOA roept agenten op bij volgende betoging om doktersbriefje te gaan
Foto: REUTERS

VSOA Politie roept de Brusselse agenten op om bij een volgende ordedienst om een doktersbriefje te gaan. Volgens de vakbond krijgt de Brusselse politie immers onvoldoende steun van burgemeester Yvan Mayeur (PS), die geen enkele steunbetuiging zou hebben uitgesproken na het geweld tijdens de nationale betoging donderdag.

'We kunnen ons goed voorstellen dat de collega’s die de volgende keer worden ingezet in een dergelijke ordedienst zodanige stress zullen ondervinden - omdat ze vrezen voor hun eigen leven, gelet op het feit dat de eigen werkgever hun fysieke veiligheid niet voldoende beschermt - dat een medische vrijstelling gerechtvaardigd is', argumenteert de VSOA.

Kop van jut is burgemeester Mayeur. 'Waar is de burgemeester om zich te ontfermen over de meer dan honderd gewonden bij het personeel, waarvoor hij de verantwoordelijkheid draagt', aldus nog de vakbond. 'Als bestuurlijke overheid heeft hij de crapuleuze uitlatingen ‘dat de ordediensten zouden geprovoceerd hebben’, zelfs niet ontkend.'

De uithaal van de vakbond is opvallend, aangezien Mayeur 'de anti-sociale acties van Antwerpse dokwerkers en hooligans' donderdagavond al snel veroordeeld heeft. De burgemeester liet ook meteen verstaan een klacht met burgerlijke partijstelling te overwegen.