Moet Kompany forfait geven voor Rode Duivels?
Foto: BELGA

Vincent Kompany heeft een kuitblessure opgelopen en is hoogst onzeker voor de wedstrijden van de Rode Duivels van volgende week. De nationale voetbalploeg neemt het dan op tegen IJsland (vriendschappelijk) en speelt de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales, de leider in groep B.

Vincent Kompany liep een kuitbeenblessure op en zal daardoor dit weekend niet kunnen meespelen voor Manchester City tegen QPR. Dat maakte City-coach Manuel Pellegrini vandaag bekend op zijn wekelijkse persconferentie. ‘Hij sukkelt met een probleem aan zijn kuit’, vertelde de Chileense manager. ‘Het is geen zware blessure, maar of hij klaar zal raken voor de wedstrijden met de Rode Duivels is twijfelachtig.’ Begin volgende week zou beslist worden of Kompany al dan niet kan meespelen. Hij reist wel sowieso af naar Brussel.

Vince the Prince’ liep de blessure woensdag op in het Champions League-duel tegen CSKA Moskou, dat City met 1-2 verloor.

De Rode Duivels nemen het volgende week woensdag al in een vriendschappelijke match in Brussel op tegen IJsland. Vier dagen later komt Wales naar het Koning Boudewijnstadion. Die match kunnen de Belgen maar beter winnen, want de Welshmen prijken voorlopig met een zeven op negen aan de leiding in groep B van de EK-kwalificaties. Bovendien zijn bij Wales met Bale, Ramsey en Allen wèl alle sterren present.

Man. City-coach Pellegrini nuanceerde tijdens zijn perspraatje: