Duikinstructeur in coma na ongeval in zwembad
Foto: CN / HBvL

Na het duikongeval van donderdagavond in het stedelijke zwembad van het Sportcentrum in Genk wordt de 50-jarige duikinstructeur in een kunstmatige coma gehouden. De trainer en een 30-jarige man uit Bilzen met een handicap kwamen donderdag rond 21.30 uur in moeilijkheden. Beide duikers moesten gereanimeerd worden. Ze lagen vrijdag nog op de afdeling intensieve zorgen in ziekenhuizen in Genk en Hasselt.

Er is iets misgegaan toen ze duikoefeningen hielden, zoals het zo lang mogelijk inhouden van de adem onder water in stille toestand. Duikers en redders haalden de twee mannen uit het water en begonnen met de reanimatie. De twee maakten deel uit van duikclub De Koraalduikers. Met een stabiele hartslag zijn de twee onfortuinlijke duikers door de hulpdiensten afgevoerd. Bij de 30-jarige Bilzenaar konden de beademingstoestellen intussen al afgekoppeld worden.

‘De politie stelde een proces-verbaal op dat aan het parket zal worden overgemaakt. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe dit kon gebeuren. De mensen van het Sportcentrum en van ons stadsbestuur leven mee en hopen op een spoedig en volledig herstel’, aldus de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig