Praet: ‘Rode Duivels zijn beloning voor mijn goede seizoen’
Foto: Photo News

Anderlecht-middenvelder Dennis Praet staat enkele dagen na de verplaatsing naar Arsenal alweer voor een belangrijke uitwedstrijd bij Gent. ‘We moeten komaf maken met onze slechte reeks in de competitie’, vertelde de 20-jarige Praet.

Ondanks de prachtige comeback van Anderlecht in de Champions League-match bij Arsenal, zit paars-wit wel nog altijd met een slechte reeks in de competitie. ‘Wat we toonden in de Champions League - zo terugkomen op het veld van Arsenal - dat kunnen niet veel ploegen zeggen’, vertelde Dennis Praet op de persconferentie in de aanloop naar AA Gent-Anderlecht. ‘Wij hebben een slechte reeks neergezet in de competitie. Daar moeten we komaf mee maken.’

Praet kwam ook nog eens even terug op zijn selectie voor de Rode Duivels. ‘Iedereen had het er al een tijdje over en zelf hoopte ik er ook wel op, maar toch kwam het als een verrassing. Het is heel mooi om bij de selectie te kunnen zijn, al besef ik ook dat de concurrentie op mijn positie loodzwaar is. De Rode Duivels hebben een bijzonder sterke groep met veel grote spelers. Of ik hoop op speelminuten? Dat zou fantastisch zijn. Ik zie deze selectie als de beloning voor mijn goede seizoen en voor al mijn harde werk.  Ik ga er vooral heel erg van genieten en alles wat erbij komt is mooi meegenomen."

'

Ik kreeg een berichtje van een onbekend nummer met de mededeling dat ik bij de selectie hoorde. Ik dacht eerst dat het om een grap ging, maar Steven Defour bevestigde het snel', aldus het nummer tien van Paars-Wit.

De Rode Duivels staan met 4 op 6 voorlopig derde in EK-kwalificatiegroep B, Wales leidt met 7 op 9. De selectie van Marc Wilmots start de voorbereiding maandag met een training om 16 uur in Neerpede. De oefeninterland tegen IJsland wordt woensdag om 20u45 afgetrapt in het Koning Boudewijnstadion, op zondag 16 november geven de Belgen er om 18u Wales partij.