Hasi: ‘Zelfde brengen tegen Gent als tegen Arsenal’
Foto: Photo News

Na de spectaculaire terugkeer in de Champions League-match bij Arsenal, wacht Anderlecht een rechtstreeks duel met Gent voor de herfsttitel in de Belgische Jupiler Pro League. ‘Voor ons is de uitdaging hetzelfde brengen als in de Champions League’, vertelde trainer Besnik Hasi.

Anderlecht-trainer Besnik Hasi toonde zich ambitieus voor de uitwedstrijd bij Gent. Nochtans kunnen de Buffalo’s mits thuiszege tegen paars-wit over Anderlecht springen en zelfs de herfsttitel pakken. ‘Wij willen eerste blijven’, was hij duidelijk. ‘Niet omwille van de herfsttitel die op het spel staat, die maakt niet zoveel uit. Maar wel voor de leidersplek, dat is toch iets apart. Het klopt dat die extra druk met zich meebrengt, maar die kunnen we wel aan’, was de Kosovaar vol zelfvertrouwen.

‘Gent probeert alle aandacht op ons af te schuiven en zichzelf in de underdogpositie te manoeuvreren, maar speelt zelf ook goed voetbal. Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck is tactisch sterk en dat zijn teams goed spelen, bewees hij al in zijn periode bij KV Kortrijk’, had Hasi respect voor zijn collega. ‘Maar wij hebben een mentale boost gekregen door die comeback tegen Arsenal. De uitdaging is nu hetzelfde als in de Champions League te brengen in de competitie.’