Anna Wintour wordt nog eens in de bloemetjes gezet
Foto: photonews
Anna Wintour, hoofdredactrice van de Amerikaanse editie van Vogue, zal op 1 december de ‘Outstanding Achievement Award’ in ontvangst mogen nemen op de British Fashion Awards, voor haar bijdrage aan de mode-industrie.

Het British Fashion Council, dat elk jaar ook de Britse modeprijzen uitreikt, heeft aangekondigd dat Wintour volgende maand een award zal krijgen voor haar werk in de mode-industrie.

‘Ze heeft heel wat carrières van briljante en creatieve ontwerpers geholpen en begeleid. Er is niemand in de modewereld die niet geïnspireerd of beïnvloed is door het leiderschap van Anna’, zegt Natalie Massenet, voorzitter van het British Fashion Council.

Wintour startte haar carrière bij Harpers & Queen in Londen en werkte daarna ook bij Harper's Bazaar, de Britse Vogue, House & Garden, om in 1988 uiteindelijk hoofdredactrice van de Amerikaanse editie van Vogue te worden. Sinds kort is ze ook artistiek directeur van uitgeverij Condé Nast.

Maar behalve voor haar werk in de mode, wordt de redactrice ook beloond omwille van haar liefdadigheidswerk, zoals haar geldinzameling voor het Metropolitan Museum of Art en haar bijdrage aan het CFDA/Vogue Fashion Fund, een non-profitorganisatie ter ondersteuning van de nieuwe generatie van Amerikaanse modeontwerpers.

Eerdere winnaars van de Outstanding Achievement Award zijn de Britse Terry en Tricia Jones, de bedenkers van het online tijdschrift i-D, en de ontwerpers Manolo Blahnik, Paul Smith en Alexander McQueen.