Wenger: ‘Anderlecht was een schok’
Foto: AFP

De onwaarschijnlijke comeback van Anderlecht dinsdag op het veld van Arsenal heeft wonden geslagen bij de Gunners. ‘Het was een schok’, blikt coach Arsène Wenger vrijdag terug op het 3-3 gelijkspel.

Arsenal kwam tegen paars-wit 3-0 voor maar moest in het laatste halfuur nog drie Brusselse goals slikken. Daardoor zijn de Londenaars, in tegenstelling tot groepsleider Borussia Dortmund, nog niet zeker van de achtste finales in de Champions League.

‘Het was een schok. Defensief moet het beter’, erkent Wenger. ‘We kunnen veel lessen trekken uit wat er is gebeurd. Onbewust dachten we dat de wedstrijd gespeeld was. Maar dat is zelden zo.’

Wenger kreeg na de match flink wat kritiek te slikken, maar dat kan hij plaatsen. ‘Dat is de taak van mensen die voor televisie of kranten werken. Ze oefenen gewoon hun job uit.’

Zondag gaat Arsenal, vierde in de Premier League, op bezoek bij Swansea. ‘De sfeer is positief. We zijn uiteraard niet blij als we niet winnen, maar daar stopt het ook’, aldus nog Wenger.