Trabzonspor-coach Vahid Halilhodzic werd donderdag tijdens de wedstrijd tegen Lokeren (1-1) op de vierde speeldag in groep L van de Europa League naar de tribunes verwezen en dat zat de Bosniër ook na de wedstrijd nog hoog, waardoor zijn hulptrainer Jacky Bonnevay de persconferentie voor zijn rekening mocht nemen. ‘1-1 is een billijk resultaat’, vatte de Fransman kort samen.

‘Het was een goeie, maar moeilijke wedstrijd voor ons. Lokeren was immers veel beweeglijker dan twee weken geleden (in de heenwedstrijd wonnen de Turken met 2-0, red) en door het snelle tegendoelpunt kwamen we in de problemen. We hadden veel moed en discipline nodig om hier een punt te pakken. Op een bepaald moment vreesde ik dat we zouden verliezen, maar na de gelijkmaker zat zelfs de zege er nog in. We zijn echter tevreden met dit gelijkspel, want Lokeren won al zijn vorige Europese thuiswedstrijden en ook in de Belgische competitie komen er hier weinig ploegen winnen’, wist Bonnevay, die naar eigen zeggen zelf niet weet waarom Halilhodzic opnieuw naar de tribunes werd verwezen. Twee weken geleden zat de Bosniër in de heenwedstrijd nog een schorsingsdag uit.

Met nog twee speeldagen voor de boeg heeft Trabzonspor in groep L de beste papieren in handen om samen met het reeds geplaatste Legia door te stoten naar de volgende ronde. Lokeren moet al rekenen op twee misstappen van de Turken om nog kans te maken op overwinteren in Europa. “Er zijn nog twee matchen en het gaat tussen ons en Lokeren. Het zal tot het einde spannend blijven”, besloot Bonnevay.