Maes (Lokeren): ‘Mathematisch is alles nog mogelijk’
Foto: Isosport

Peter Maes zag zijn Sporting Lokeren donderdagavond op de vierde speeldag in groep L van de Europa League op Daknam niet verder geraken dan een 1-1 gelijkspel tegen Trabzonspor. Met vier op twaalf en nog slechts twee wedstrijden voor de boeg wordt Europees overwinteren bijzonder moeilijk voor de Belgische Bekerwinnaar. ‘Mathematisch is alles nog mogelijk’, probeerde Maes er na de wedstrijd de hoop in te houden.

Trabzonspor heeft zeven punten en dus moet Lokeren rekenen op twee misstappen van de Turken. Legia Warschau is met twaalf op twaalf al zeker van de volgende ronde. ‘We moeten druk uitoefenen op Trabzonspor en trachten de volgende wedstrijden gewoon te winnen. We willen ons echter niet te veel focussen op overwinteren. We willen zo lang mogelijk meedraaien en veel leren in deze Europa League’, aldus Maes.

De thuisploeg kwam snel voor via Ayanda Patosi en had in de slotfase van de eerste helft nog twee uitstekende kansen op de 2-0. Lokeren kreeg echter in de toegevoegde tijd van de eerste helft het deksel nog op de neus. ‘Het klopt dat we niet zuinig genoeg zijn met de kansen. Op het einde van de eerste helft hadden we de wedstrijd in een beslissende plooi kunnen leggen. We missen te veel kansen, maar dat is leergeld dat we betalen. We mogen ook niet te streng zijn voor onszelf, want we dwingen wel veel kansen af. Bovendien speelden we sterk: we hebben de zwakke punten van de tegenstander blootgelegd en goed de ruimte in de rug van hun verdediging benut. Jammer genoeg was het ‘net niet’ vandaag. Trabzonspor is ook een uitstekend team, het tempo lag een pak hoger dan in de Belgische competitie. We hebben met een groot hart gespeeld en laten in elke wedstrijd zien dat we in Europa nooit weggespeeld worden. Ik moet mijn jongens dus feliciteren.’

Op de vijfde speeldag in groep L speelt Lokeren op donderdag 27 november thuis tegen groepsleider Legia. Trabzonspor ontvangt dan Metalist. Op de slotspeeldag trekt Lokeren naar Oekraïne en gaat Trabzonspor naar Legia.