Frans Schotte is weer voorzitter Cercle
Frans Schotte. Foto: Marc Herremans - Corelio

Paul Vanhaecke heeft beslist zijn mandaat als voorzitter van de cvba Cercle Brugge te beëindigen, zo meldt de eersteklasser vrijdag op zijn website. Oud-voorzitter Frans Schotte werd aangesteld als voorzitter ad interim.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Ik heb steeds gesteld dat ik bereid was een stap opzij te zetten, indien dit de ontwikkeling van Cercle ten goede kon komen. Nu het zo gepercipieerd wordt door sommigen dat mijn voorzitterschap de succesvolle toekomst van Cercle zou hypothekeren, wens ik dit ook te doen’, zegt Vanhaecke.

Volgens de afscheidnemende Cerclevoorzitter waren de afgelopen jaren niet gemakkelijk. ‘Financieel en sportief was het telkens weer heel erg knokken om overeind te blijven, zeker toen we twee seizoenen geleden ei zo na degradeerden. Maar uiteindelijk kwam het toch goed en in dat onzalige jaar speelden we zelfs de (mooie) Bekerfinale.’

Vanhaecke begeleidde ook de oprichting van de cvba Cercle Brugge. Die is vandaag operationeel en stelt Cercle in staat bijkomende investeerders aan te trekken. ‘De jongste tijd hoorde ik dat ik een verdere doorgroei van Cercle zou bemoeilijken. Dat vind ik bizar. De oprichting van de cvba was er precies op gericht investeringen in Cercle mogelijk te maken, niet om ze af te remmen. Dat is tot op heden nog niet voldoende het geval. Uit de grond van mijn hart hoop ik dat Cercle (14e in de stand, red.) zich op het veld herpakt en straks uit de gevarenzone is.’

Vanhaecke blijft wel voorzitter van de vzw Cercle Brugge, die verantwoordelijk is voor de jeugd, evenementen, sociale acties en supportersorganisaties. De cvba is bevoegd voor het sportieve, financiële en commerciële beleid.

Oud-voorzitter Frans Schotte werd inmiddels weer aangesteld als voorzitter ad interim, maakte groen-zwart bekend.