Extra bestemmingen Jetairfly zorgen voor extra jobs
Foto: Jobat.be
Luchtvaartmaatschappij Jetairfly vliegt vanaf april volgend jaar vanop de luchthavens van Oostende en Antwerpen naar Barcelona. In Antwerpen komen er ook verbindingen naar Berlijn, Milaan en Barcelona. De extra activiteiten zorgen voor bijkomende jobs.

Jetairfly, met hoofdzetel in Oostende, is een onderdeel van TUI Travel, de grootste toerismegroep van Europa. Jetairfly is de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van België. Vorig jaar vervoerde ze 3,4 miljoen passagiers met haar vloot van 23 vliegtuigen. Inmiddels verbindt Jetairfly 105 luchthavens met elkaar via 180 routes.

Extra vluchten vanuit Oostende en Antwerpen
Op de luchthaven van Oostende, waar Jetairfly inmiddels achttien jaar actief is, breidt Jetairfly nu zijn capaciteit uit met 30 procent. Er komen vijf extra vluchten naar al bestaande bestemmingen, maar vanaf april 2015 komen er ook drie vluchten per week op de nieuwe lijn Oostende-Barcelona. Daardoor zullen reizigers vanuit Oostende de keuze hebben uit veertien lijnen.

Ook op de luchthaven van Antwerpen breidt Jetairfly sterk uit. Daar zal vanaf april volgend jaar drie keer per week gevlogen worden naar Berlijn, Milaan en Barcelona. Eerder kondigde de luchtvaartmaatschappij ook al extra vluchten van en naar Alicante, Mallorca en Malaga in Spanje aan. Daardoor zal het aantal passagiers voor lijnvluchten in Antwerpen, waar Jetairfly tot nu toe nog niet actief was, bijna verdubbelen.

Economisch belang
Meer vliegbewegingen betekent meer activiteiten in Oostende en Antwerpen, en dat vergroot hun relevantie en ook economisch belang als regionale luchthaven, zegt Hans Vanhaelemeesch. “Bovendien zorgt dit voor bijkomende directe en indirecte tewerkstelling in en bij de luchthaven, bijvoorbeeld ook bij handelaars op en toeleveranciers van de luchthavens. Op beide luchthavens zullen door onze extra lijnvluchten zo honderd bijkomende banen worden gecreëerd. Een goed draaiende luchthaven geeft ook extra impulsen aan de zakenwereld en industrie, toerisme en horeca. Want je mag niet vergeten dat we niet alleen vanuit Antwerpen en Oostende naar die Europese steden vliegen, maar ook vanuit die steden naar hier. Onze lijnvluchten spelen dus een actieve rol in de toeristische en zakelijke bereikbaarheid van die regio’s.”

>

>

>