Israëlische soldaat overleden na aanslag met auto
Israëlische bezetters van de Westelijke Jordaanoever protesteren voor een strengere beveiliging na de aanslag van woensdag. Foto: EPA

Een Israëlische soldaat die woensdag gewond raakte bij een aanslag van een Palestijnse autobestuurder is overleden. Dat melden ziekenhuisbronnen vrijdagochtend. Hij is het tweede dodelijke slachtoffer van de aanslag.

De aanslag vond woensdag plaats in het oosten van Jeruzalem. Een auto reed in op een groep voetgangers. De bestuurder reed eerst in op een groep van drie mensen en ramde dan passagiers die van een tram stapten. Na de aanrijding stapte de man uit zijn auto en begon hij voorbijgangers en politie-agenten met een ijzeren staaf te slaan. De politie schoot de man dood.

Eén voetganger overleefde de aanslag niet. Er vielen ook een tiental gewonden. Eén van die gewonden overleed donderdagnacht. Zijn identiteit werd niet vrijgegeven, maar volgens de Israëlische militaire radio gaat het om een 17-jarige joodse student.

Nog woensdag reed op de Westelijke Jordaanoever een Palestijnse autobestuurder in op een groep Israëlische soldaten. Drie soldaten raakten daarbij gewond.

Precies twee weken geleden reed een Palestijn, ook in oost-Jeruzalem, met zijn auto in op mensen die aan een tramhalte stonden te wachten. Daarbij werd een baby gedood en raakten acht mensen gewond. De bestuurder schoot zichzelf toen neer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig