Peeters moet sociaal overleg heropstarten
Kris Peeters (CD&V) Foto: POL
De drie grote vakbonden waren donderdag omstreeks 17.00 uur door premier Charles Michel uitgenodigd op de Wetstraat 16, na de nationale betoging die zowat 120.000 manifestanten bijeenbracht. Na afloop bleek Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) belast te zijn met de opdracht om in alle discretie de sociale dialoog opnieuw op te starten.

Voor de start van de nationale betoging had premier Michel de vertegenwoordigers van de drie vakbonden uitgenodigd voor overleg op het kabinet van de eerste minister 'om de dialoog verder te zetten'. Bij monde van vakbondsleiders Marc Leemans (ACV) en Rudy De Leeuw (ABVV) waren de vakbonden ingegaan op de uitnodiging van de regering.

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) liet voor de start van de ontmoeting tussen het kernkabinet en de vakbonden verstaan dat de indexsprong dan wel beslist is door de regering, maar dat het er nu op aankomt om samen met de sociale partners de nodige creativiteit en intelligentie aan de dag te brengen, en dit liefst in alle discretie. Hij zei ook nog veel respect te hebben voor de manifestanten die op straat zijn gekomen.

Na afloop van het overleg klonk het dat 'met respect voor het regeerakkoord' opnieuw gediscussieerd zal worden. Federaal Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) is met de opdracht belast om discrete contacten te leggen met de vakbonden 'om te kijken wat er kan op tafel komen om sociaal overleg mogelijk te maken'.