Elke week passeren er heel wat opmerkelijke uitspraken de revue in de media. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
'Onze literatuur heeft een vorm van sletvrees.'
De Nederlandse GoudenBoekenuil-winnaar Joost De Vries meent (in De Volkskrant) dat veel hedendaagse schrijvers zich schamen over hun basale driften en lusten,en lees je die gêne in hun werk. 'De seks is er allemaal moeizaam en zelfbewust.'
'Als je niet binnen een dag een reactie hebt gegeven, denkt de afzender dat je dood bent. Of op zijn minst onbeleefd.'
De Britse schrijver Simon Garfield vertelt (in NRC Handelsblad) geregeld de traagheid van een brief te verkiezen boven de snelle digitale correspondentie. 'Mails zijn dwingend.'
'De eenvoudige Brusselaar moet even goed bediend worden als meneer Obama.'
Volgens Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) moet de lokale politie niet alleen uitblinken bij grote evenementen zoals het staatsbezoek van de Amerikaanse president Obama, maar elke dag ten dienste staan van de bevolking.
'Als ze mijn cartoons toch naar de kl*ten helpen, kan ik nog altijd zeggen dat ik er helemaal niets mee te maken heb.'
'Ze gaan met hun animatieknowhow m'n werk waarschijnlijk beter maken', hoopt cartoonist Jeroom over zijn samenwerking met het Amerikaanse Comedy Central, maar zo niet heeft hij al een excuus klaar.
'Het rijk van koning auto is voorbij. Maar hij zal altijd wel de kleine prins blijven.'
Kersvers Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil autogebruikers niet demoniseren, maar ze wel verleiden om alternatieven te gebruiken.
'Mijn vriendin is boone. Komt uit amerika. Ze is snel, elegant en past perfect bij mij!'
Sven Nys wou op Twitter het gerucht 'de grond' indrukken, als zou hij een relatie hebben met een man. Hij verkondigde in een tijd wie zijn echte grote liefde was: zijn Trek-fiets van het type 'boone'.
'Zelf ben ik helemaal niet gelovig, voor mij is de mens een chemisch proces als een ander.'
Maar omdat het chemisch proces genaamd 'mens' kan denken en nood heeft aan verhalen, vindt schrijver Adriaan van Dis (in Humo) religie wel een geniaal verzinsel.