Deze vijf nieuwkomers verlengen uw winkelroute in Gent
Walk The Line Foto: rr

Van originele schoenen tot warme breisels en stoere jurkjes: wie binnenkort gaat winkelen in Gent voor een nieuwe winter- of feestgarderobe, kunnen we alvast deze vijf nieuwe winkels aanraden.

Wie toe is aan een nieuw paar schoenen kan sinds kort terecht bij WALK THE LINE. Eigenares Freija De Baere gaat op zoek naar een mooie selectie voor mannen en vrouwen en heeft daarbij extra aandacht voor jonge ontwerpers. Bovendien werden alle schoenen in Europa gemaakt, uit duurzaam materiaal. Het merendeel van de schoenen is dan ook handgemaakt.

Daarnaast wil Walk The Line meer zijn dan zomaar een schoenenwinkel: er wordt met plezier plaats gemaakt voor het werk van jonge creatievelingen uit de streek. Zo kunt u er werk ontdekken van fotograaf Titus Simoens (die ook voor deze krant werkt). Het interieur zelf is dan weer het werk van ARBIJT (Olivier Roels) in samenwerking met BAST. Leuk om te weten: deze winkel is ook op zondagnamiddag open.

>> Vlaanderenstraat 90, walktheline.shoes

 

De Arteveldestad heeft wat geduld mogen oefenen, maar sinds vorige maand kan het in navolging van Antwerpen en Brussel ook uitpakken met een filiaal van de Zweedse kledingketen COS (kort voor Collection of Style), het minimalistische en iets duurdere zusje van H&M dat in 2007 werd gelanceerd.

Hier geen schreeuwerige kleuren of grote slogans in de winkelrekken, maar uitgepuurde lijnen en een eerder sober kleurenpalet. De vierde Belgische winkel van de keten (Antwerpen heeft er twee) zal zowel de dames-, heren- en kinderkleding verkopen.

>> Kortedagsteeg 2F, www.cosstores.com

 

Het Belgische kledinglabel JULIA JUNE had al een eigen winkel in Sint-Martens-Latem en werd verkocht op tientallen andere plaatsen in Vlaanderen, maar sinds een tweetal maanden is de collectie ook terug te vinden in het centrum van Gent. Achter het label, dat in 2012 werd gelanceerd, gaat het koppel Dorine Tanghe en Guy Mortreu schuil. Het eerste deel van de naam van hun label is ook die van hun oudste dochter.

Een geschikte locatie voor hun tweede winkel vond het label in het pand waar voorheen patisserie Fevery zat. De taartjes en ander gebak in de etalage hebben nu plaats gemaakt voor een wintercollectie waarbij de stoere jurkjes, fijne wintermantels en warme truien de show stelen.

>> Brabantdam 8, www.juliajune.be

 

De Belgische ontwerpster ROOS VANDEKERCKHOVE is aan haar eigen Ronde van Vlaanderen bezig: eerst opende ze drie maanden lang een pop-upshop in Gent, daarna was ze bijna vijf maanden lang te vinden in Brussel en de laatste twee maanden van het jaar zal ze doorbrengen in Gent.

Een deel van de collectie was al terug te vinden bij Twiggy en Koperhuis, maar wie benieuwd is naar de andere tassen, schoenen en kleding kan vanaf woensdag 12 november tot en met zondag 28 december terecht in de winkel in Sluizeken, vlak bij de bekende koffiebar Simon Says.

>> Sluizeken 28, www.roosvandekerckhove.be

 

De naam van SEVENS in dit lijstje zal de wenkbrauwen van echte Gentenaren even doen fronzen, want de winkel is allesbehalve nieuw en mag volgend jaar dertig kaarsjes uitblazen. Eigenares Karin Sevens opende naast de deur van haar gekende winkel met lederen tassen en accessoires van Italiaanse topmerken echter een tweede winkel, die focust op schoenen.

In het aanbod weinig verrassingen: net zoals bij de tassen het geval is vindt u hier ontwerpen terug van Fendi, Prada en Balenciaga terug, maar ook schoenen van het Britse Church’s. De opvallende houten etalage is een ontwerp van Koen Heyse van Caan-architecten.

>> Henegouwenstraat 38, www.sevens.be