Voka: ‘1,6 miljoen Vlaamse werknemers in privésector gewoon aan de slag’
Gedelegeerd bestuurder van Voka, Jo Libeer. Foto: BELGA

In bijna 90 procent van de Vlaamse ondernemingen zijn alle medewerkers donderdag aan de slag. Dat blijkt uit een rondvraag van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, bij meer dan 1.000 bedrijven. ‘

‘De voornaamste problemen die de Vlaamse ondernemingen ondervinden, is het feit dat medewerkers te laat op het werk kwamen of de toelevering van goederen wordt gehinderd’, klinkt het in een persbericht.

In 10 procent van de ondernemingen is minder dan 10 procent van de medewerkers afwezig. In slechts 10 bedrijven is meer 30 procent van het personeel niet opgedaagd. Naast de betoging in Brussel wordt op luttele plaatsen ook een bedrijfsterrein geblokkeerd.

‘Waardering’

‘We stellen vast dat de werknemers uit de privésector, de toeleverancier van de welvaart, nauwelijks naar Brussel zijn getrokken. De grote mobilisatie, waar de vakbonden over spreken, is dus vooral het gevolg van medewerkers van de vakbonden zelf en delegaties uit de openbare en non-profitsector’, aldus gedelegeerd bestuurder Jo Libeer.

‘Voka spreekt vandaag dan ook graag zijn waardering uit voor de 1,6 miljoen medewerkers in de Vlaamse ondernemingen die werken voor het behoud van onze welvaart’, klinkt het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in