‘Regeringen zijn vakbond van grootste vermogens maar deurwaarder van gezinnen’
Groen-voorzitter Wouter Van Besien. Foto: BELGA

Groen steunt de nationale betoging van donderdag en zal om 12 uur aan de Beurs samen met Ecolo duidelijk maken dat er een alternatief is voor het asociale en milieuschadelijke beleid van de nieuwe regeringen.

‘Wij moedigen de betogers bij de Beurs aan en tonen hoe het beleid anders kan. Het is de taak van politici om op de vakbondsbetoging alternatieven naar voor te schuiven. De regeringen zijn de vakbond van de grootste vermogens maar deurwaarder van de gezinnen. De manier waarop deze conservatieve regeringen de crisis en het begrotingsbeleid aanpakken, is niet de enige optie’, stelt Groen-voozitter Wouter Van Besien.

Onder meer verpleegsters, leerkrachten, arbeiders en studenten manifesteren volgens hem donderdag omdat ze hard worden getroffen door het regeringsbeleid, maar ook omdat ze niet geloven dat dit beleid zal leiden tot verbetering.

‘Groen staat morgen midden in de betoging, met een duidelijke boodschap: het kan anders’, aldus Van Besien. Groen wil niet alleen maar behouden, maar grondig hervormen richting een meer sociaal en duurzaam beleid.

‘Een echte tax shift is mogelijk, als we de grootste vermogens eindelijk om een eerlijke bijdrage vragen en vervuiling niet langer subsidiëren. Propere lucht en minder CO2 zijn mogelijk, als we rechtszekerheid en steun garanderen aan wie investeert in energiebesparing en hernieuwbare energie. Wachtlijsten kunnen verminderen in plaats van verder te groeien, als we écht investeren in onderwijs en zorg’, meent Groen.