Rolls-Royce ontslaat 2.600 werknemers
Foto: EPA

De Britse producent van vliegtuigmotoren Rolls-Royce schrapt de komende 18 maanden 2.600 banen om kosten te besparen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Volgens Rolls-Royce zal het grootste deel van het banenverlies volgend jaar plaatsvinden. De herstructureringskosten worden de komende 2 jaar geraamd op circa 120 miljoen pond (153 miljoen euro), terwijl de jaarlijkse besparingen door het banenverlies ongeveer 80 miljoen pond zullen bedragen. Verdere ingrepen zijn vrijwel zeker, aldus de onderneming.

Momenteel heeft Rolls-Royce ongeveer 55.000 werknemers in dienst. Het bedrijf verlaagde eerder deze maand voor de tweede keer dit jaar zijn verwachtingen voor de omzet in 2014. Het waarschuwde daarbij dat de verkopen volgend jaar mogelijk verder dalen. Rolls-Royce heeft last van de slechte economische omstandigheden en de sancties die zijn ingesteld tegen Rusland, waardoor de orders uit dat land zijn opgedroogd.

Verder kondigde Rolls-Royce de benoeming van een nieuwe financieel directeur aan. De huidige directeur, Mark Morris, verlaat het bedrijf na 27 jaar. Hij wordt opgevolgd door David Smith, die eerder dit jaar bij Rolls-Royce in dienst kwam nadat hij 25 jaar bij de Amerikaanse autofabrikant Ford had gewerkt.

‘De maatregelen van vandaag zullen niet te laatste zijn’, klonk het dreigend in het persbericht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig