Lisbeth Imbo en An Goovaerts vormen de nieuwe hoofdredactie van De Morgen. Dat meldt de krant dinsdag.

Volgens Paul Daenen, directeur-uitgever bij De Persgroep, verpersoonlijken Imbo en Goovaerts 'de waarden waarop De Morgen inzet: tegen de stroom in, niet om te schoppen maar wel om te luisteren en te verbinden'. 'Die waarden vertalen ze dagelijks in hun inhoudelijke keuzes alsook in de manier waarop ze leiding geven aan de redactie', legt Daenen uit.

De 38-jarige Lisbeth Imbo en de 37-jarige An Goovaerts vormen vanaf dinsdag het duo aan het hoofd van de krant. Zij zetten de vernieuwingsoperatie voort die anderhalf jaar geleden werd gestart en die ze beiden intensief begeleid hebben. Dat meldt de krant dinsdagmiddag. Het duo begeleidde de jongste vernieuwingsoperatie van de krant en zal de dagelijkse leiding van de krant op zich nemen, elk met hun deelbevoegdheden.

Sinds Yves Desmet in april opiniërend hoofdredacteur werd, zat de krant zonder echte hoofdredacteur. Samen met directeur-uitgever Paul Daenen zette Imbo (toen nog als adjunct-hoofdredacteur ) tijdelijk de bakens uit in afwachting. 'Tegen het eind van het jaar weten we wie de nieuwe hoofdredacteur wordt', zei Daenen toen in De Morgen. 'We willen niet iemand aan wie wij gaan zeggen hoe hij of zij een krant moet maken. We willen iemand die ons verhaal hoort en zegt: 'Shit, die krant wil ik graag maken'.

Fundamenten

Het doel van de nieuwe hoofdredactie is verder bouwen op de huidige fundamenten. ‘Wat we onze lezers beloven, moeten we waarmaken’ zegt Imbo. ‘Elke dag de scherpste inhoudelijke keuzes maken, onze lezers onbevangen informeren en hun artikelen serveren die geschreven zijn door de beste pennen.’

Lisbeth Imbo kwam anderhalf jaar geleden naar De Morgen. Ze maakte de overstap van de VRT, waar ze ‘De Ochtend’, ‘TerZake’ en ‘Login’ presenteerde. An Goovaerts kwam in 2011 over van het weekblad Trends. Sindsdien was ze chef nieuws bij de krant.