Telenet zet 9lives.be weer online

Ruim drie weken nadat de populaire gamingwebsite 9lives.be werd gehackt, heeft beheerder Telenet ze weer online gezet. 'We hebben al het nodige gedaan en we blijven werken om de veiligheid te verhogen', zegt Bart Cobbaert, de verantwoordelijke van de website.

De website met meer dan 100.000 geregistreerde leden ging drie weken geleden offline nadat een hacker erin was geslaagd de database te kraken. Daarbij zou hij de e-mailadressen en wachtwoorden van de gebruikers in handen hebben gekregen. Telenet adviseerde gebruikers om hun 9lives-wachtwoord niet meer te gebruiken op andere sites.

De autoriteiten voeren een onderzoek naar het incident, maar voorlopig is daar nog niets over te melden. Telenet kon door het onderzoek gedurende een week niet aan de servers van de site, maar heeft ondertussen een oplossing gevonden. Het lek zat naar verluidt bij software van een externe leverancier, maar Telenet heeft het probleem zelf opgelost.

Maandagnamiddag kregen leden van de site een e-mail met hun gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord. Gebruikers wordt meteen aangeraden een nieuw wachtwoord in te stellen. Dat had Telenet zo afgesproken met de Privacycommissie. Voor het overige is de site inhoudelijk onveranderd gebleven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in