Scouts en Gidsen Vlaanderen moet nog beslissen over deelname aan betoging
Foto: katrijn van giel

Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft nog niet beslist of ze deelneemt aan de nationale betoging donderdag. Dat meldt de jeugdbeweging maandag nadat onder meer onze krant schreef dat de Scouts en Gidsen zonder meer zouden deelnemen.

‘De nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen buigt zich deze week dinsdag over eventuele deelname aan de aangekondigde betoging van donderdag tegen maatregelen van de nieuwe regering’, aldus de jeugdbeweging. ‘Pas na die beleidsvergadering zal duidelijk zijn of Scouts en Gidsen Vlaanderen ofwel haar leiding oproept tot de geplande manifestatie, slechts met een vertegenwoordiging deelneemt aan de protestactie, of enkel sympathiserend aan de zijlijn blijft als ondertekenaar van ‘Hart boven Hard’.’

Scouts en Gidsen Vlaanderen ondertekende de alternatieve septemberverklaring vanuit ‘een gedeelde bezorgdheid over een devaluatie van het middelveld als essentiële maatschappelijke actor; een vrees die wordt versterkt door de schijnbare ongekendheid van dergelijk weefsel in de samenleving op Europees niveau’, klinkt het nog.

Ook andere jeugdbewegingen hebben als beweging Hart boven Hard ondertekend. Chirojeugd Vlaanderen bespreekt maandag intern of ze zal deelnemen aan de acties. FOS Open Scouting besliste al dat ze haar leden niet zal oproepen om mee te betogen donderdag. De voorzitster van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) was maandagochtend niet bereikbaar.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig